Natuurlijke baby- en kindervoeding

Services

Natuurlijke baby- en kindervoeding

Van de eerste hapjes tot samen met je kinderen koken: het kan een hele uitdaging zijn! Hoe zorg je ervoor dat je kinderen genoeg voedingsstoffen binnenkrijgen zonder de sfeer aan tafel te verpesten?

Gezond opgroeien is immers erg belangrijk voor kinderen. Als ouder help jij hen een basis te leggen voor de rest van hun leven. Een gezonde basis die bestaat uit voedzaam eten, voldoende beweging en de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Maar hoe zorg je er nu voor dat je kind een gezonde relatie ontwikkelt met voeding, beweging en ontspanning?

Boek je afspraak

Persoonlijk plan

voor jou en jouw kind

Middels een persoonlijk coachingstraject help ik je graag deze en eventuele andere vragen rondom baby- en kindervoeding te beantwoorden. Allereerst brengen we daarvoor tijdens een intake jouw hulpvraag duidelijk in kaart. Vervolgens stellen we een persoonlijk plan voor jou en je kind(eren) op, waarin natuurlijke voeding centraal staat. Dit houdt in dat we voornamelijk kiezen voor pure en natuurlijke ingrediënten, waarmee je het lichaam van je kind(eren) van alle benodigde voedingsstoffen voorziet. Om je hierin te begeleiden geef ik je talloze bruikbare tips en handvatten die je thuis direct kunt toepassen.

Niet alleen op het gebied van voeding, maar ook op het gebied van beweging en ontspanning. Ik kijk verder dan de Schijf van Vijf en vastgestelde beweegnormen: ieder kind is uniek en verdient een persoonlijk plan! Ik leer je net even wat anders tegen voeding, beweging en ontspanning aan te kijken en laat je zien dat kleine aanpassingen vaak al een enorm verschil kunnen opleveren. Wie weet komt het kind in jouzelf zelfs weer naar boven wanneer je je kind(eren) laat inzien hoe leuk en lekker een gezonde levensstijl kan zijn!

Vergoeding

Als gewichtsconsulent ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland. De consulten baby- en kindervoeding worden daarom mogelijk vergoed door de zorgverzekeraar. Ga bij je eigen verzekeraar na op welke vergoeding jij recht hebt.

Boek je afspraak

Laden...

Baby-/peutervoetreflexologie

Diensten

Baby & peuter

voetreflexologie

Die kleine zachte voetjes van je kindje: wat zijn ze toch om op te vreten! Wist je echter dat je je kindje door middel van voetreflexologie kunt helpen ontspannen? Het op de juiste manier masseren van de voetjes geeft je kindje een heel veilig en geborgen gevoel. Baby’s en peuters laten voetreflexologie dan ook vaak gemakkelijker toe dan het masseren van bijvoorbeeld de buik en romp.

Boek je afspraak

Hoe werkt voetreflexologie?

Het bijzondere van de voetjes is bovendien dat deze connecties bevatten met organen elders in het lichaam. Als je hier meer over leert, kun je dan ook precies de juiste plekken van de voetjes masseren om je kindje de ondersteuning te bieden die het nodig heeft. Zonder het lichaamsdeel waar je kindje daadwerkelijk last van heeft aan te hoeven raken!

Voetreflexologie kan zelfs van grote betekenis zijn bij emotionele klachten, zoals het verwerken van trauma’s. De bevalling kan voor een baby bijvoorbeeld enorm stressvol zijn! Door de voetjes van je baby op de juiste plekken op de juiste manieren aan te raken, kun je je baby helpen deze ingrijpende gebeurtenis te verwerken.

Zwangerschapsmassage Groningen

Ontspanning en verlichting van klachten

Dit alles leer je tijdens de workshop baby-/peutervoetreflexologie. Daarin neem ik je stap voor stap mee in de wereld van voetreflexologie en leer ik je alle technieken die je nodig hebt om je kindje te helpen ontspannen en zijn of haar klachten te verlichten.

Voetreflexologie kan veel verlichting geven bij klachten zoals:
☾ Slaapproblemen
☾ Reflux
☾ Krampjes
☾ Obstipatie
☾ Overmatig huilen

Maar dus ook andere vaak onderliggende problemen zoals onverwerkte trauma’s. Twijfel je of voetreflexologie iets is voor jou en je kindje? Neem dan gerust contact met mij op om je vragen te bespreken!

Boek je afspraak

Laden...